"Weert... Als je alles gehad hebt!"

Weert is een heel leefbaar plaatsje, met inclusief de voor-dorpen, ongeveer 45.000 inwoners, in Limburg, vlak over de grens van Brabant (..’t gezellige proef je nog…) en dichtbij Duitsland en België. Weinig criminaliteit, katholiek,gemoedelijk ,sociaal bewogen, fanfares, zangkoren & schutterijen. Royaal bewinkeld met  V&D, Hema, Wibra, Miss Etam etc. en alle grote stad winkels, maar ook specifieke gezellige boetiekjes en  een drukke Munt-Passage met 60 winkels. Een gezellige binnenstad met genoeg horeca “voor elck wat wils..”, grote terrassen, een theater niet groot genoeg, bioscopen & wat musea! Genoeg te beleven.
 

Weert zit overal vlakbij en ver genoeg vanaf

Je kunt praktisch niet naar het Zuiden (België, Luxemburg, Frankrijk) rijden of reizen, zonder dat je over de A2 langs Weert komt. Ook is er een snelle verbinding met de trein, zowieso vanaf Amsterdam,die stopt alleen in Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Weert, zodat je in anderhalf uur hier bent. Maar dat kun je opvragen bij de NS.

Dan, met de auto....

Weert

naar Eindhoven
naar  Maastricht
naar Maaseik in België
naar Hasselt in België
naar Roermond
naar Keulen (D)
naar Aken (D)
28 km
63 km
20 km
45 km
20 km
116 km
80 km
25 minuten
45 minuten
30 minuten
45 minuten
30 minuten
1,5 uur
45 minuten
big city
romantiek, gotisch, alles!
mooiste plein van B en gezellig
effe wenne!
geweldige stad en outletcentre
dag en nacht gezellig
dag en nacht gezellig

Met Weert als uitval basis, allemaal leuke plaatsen om naar toe te rijden of om nog eens voor terug te komen. En natuurlijk liggen er in de omgeving ook nog tal van leuke kleine stadjes en dorpen, met bewonderingswaardigheden om met de fiets naar toe te gaan. Dat staat allemaal in de VVV regio-gids.

Weer centrum
 

Weert is een stad in het groen

Vlakbij de Peel en omsloten door landerijen en bossen; De Tungeler Wallen, Budelse Bergen, de Krang, de Weerterbossen met groot wild en het grens-kerk-monument, de Laurabossen en het IJzerenmangebied, waar Taverne Rust zich bevind. Vanzelfsprekend alles royaal bedacht met fiets, wandel, en ruiterpaden.

Laurabossen Weert
 

webdesign: www.art-is.nl